fbpx

Werken bij Hamer

Werken bij Hamer

Hamer is een familiebedrijf dat al 80 jaar bestaat en waar ruim 500 mensen werken. Kenmerkend voor een familiebedrijf is de wederzijdse betrokkenheid tussen bedrijf en werknemers en de snelle besluitvorming. Deze kenmerken zijn ook op Hamer van toepassing.

Hamer is zeker geen dertien in een dozijn werkgever

Onze huidige directeur Fons Jans kent zijn medewerkers bij voornaam en als er wat is, kun je altijd bij hem terecht. Omgekeerd staat ook iedereen klaar als er zaken buiten het dagelijkse werk om gedaan moeten worden. Die inzet van beide kanten maakt veel mogelijk.

Het credo van Fons is: alles in eigen beheer. Daardoor is Hamer in relatief korte tijd uitgegroeid tot een technisch bedrijf met een breed pallet aan diensten dat opdrachtgevers van A tot Z ontzorgt. En dat willen opdrachtgevers. Eén leverancier die het hele project realiseert. Van laadpalen tot HVAC installatie en van zonnepanelen tot brandbestrijdingsinstallaties.

Dagje meelopen

Een nieuwe baan is een hele verandering. Daarbij wil je niet over een nacht ijs gaan. Past het bedrijf wel bij mij? Is het er wel gezellig? Wie worden mijn collega’s? Is de koffie wel lekker? Je hebt ongetwijfeld heel veel vragen en twijfels. Daarom kun je bij ons, als je dat wilt, altijd een dagje (of een deel daarvan) meelopen. Kijken hoe het echt is, hoe het werk is, hoe de afdeling is en het allerbelangrijkst; of de baan echt wat voor jou is.

Dus… zie je bij ons een vacature die je wel wat lijkt neem dan contact met ons op en vraag of je een dag of dagdeel kunt meelopen. Daar hebben we allebei profijt van!

De typische Hamer medewerker

Bij Hamer werken mensen met zeer uiteenlopende kwaliteiten. De een is receptionist, de ander servicemedewerker, weer een ander monteur of programmeur en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ondanks al die verschillende beroepen is er wel een rode draad in het karakter van een Hamer medewerker te ontdekken.

Ze zijn stuk voor stuk betrokken bij het bedrijf en weten van aanpakken. Maar ze houden er ook van om van tijd tot tijd te ontspannen. Daarom zijn er bij Hamer regelmatig feestjes die uitbundig gevierd worden. Work hard – play hard! Bij Hamer gaan we er met zijn allen tegenaan maar maken we ook met zijn allen lol.

Waarom is het zo leuk om bij Hamer te werken?

Hamer is altijd in beweging. We groeien, we breiden onze activiteiten uit, we pakken nieuwe dingen op. Dat kan alleen in een bedrijf dat flexibel is. Bij Hamer krijg je daarom veel vrijheid in de manier waarop je je werk doet. Die zelfredzaamheid maakt ons flexibel en bestand tegen vrijwel elke uitdaging die op ons pad komt. Die zelfstandigheid moet je echter wel aan kunnen. Zowel vakinhoudelijk als qua persoonlijkheid. Het feit dat we als bedrijf in beweging zijn, schept ook veel kansen voor mensen die carrière willen maken of gewoon zo nu en dan eens iets anders willen doen.

Om feeling te houden met de behoefte van de medewerkers, praat Fons Jans meerdere keren per jaar met verschillende groepjes medewerkers. Daaruit komen zaken naar voren als flexibel werken, ergonomische voorzieningen, knelpunten in de organisatie maar ook bijvoorbeeld de behoefte aan goede koffie. Waar mogelijk worden deze punten gerealiseerd, zo zijn bijna alle werkplekken voorzien van sta-op bureaus.

Veilige werkomgeving

Veiligheid is bij Hamer een belangrijk speerpunt. Onze KAM manager en haar team organiseren regelmatig bijeenkomsten over veiligheid, we geven veiligheidstrainingen en cursussen. Van werken met brandstoffen of hefmiddelen tot reanimatie. We besteden ook veel aandacht aan de gezondheid van onze medewerkers. Zo hebben we een eigen Fit & Vitaal programma, iedereen krijgt een medische check up en een advies van specialisten.

Fit en Vitaal Programma

FOJA Fit & Vitaal is het vitaliteitsprogramma waarmee de FOJA Groep haar medewerkers helpt hun vitaliteit duurzaam te verbeteren. Het programma biedt een breed scala activiteiten die inspireren en motiveren om in beweging te komen en te werken aan je persoonlijke leefstijl. Het FOJA Fit en Vitaal programma heeft een eigen website. Daar vind je de activiteiten die er op dat moment zijn en adviezen voor een vitaler leven.

FOJA Fit & Vitaal biedt activiteiten en informatie op het gebied van:
– Sport en bewegen
– Voeding
– Ontspanning
– Slaap en herstel
– Werkomgeving
– Stress- en energiemanagement
– Mentale ontwikkeling

Medewerkers aan het woord

Onze medewerkers vertellen je graag zelf waarom het zo leuk is om bij Hamer te werken.