fbpx

Van Hulpmonteur, naar Monteur, naar Voorman

Dennis Koetsier is sinds 1 januari 2008 in dienst bij Hamer. Hij is gestart als (hulp)monteur en doorgegroeid naar Voorman. Hij vertelt over zijn functie en ervaring bij Hamer.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb mijn vmbo-diploma behaald en daarna ben ik gaan werken. Op mijn 18de ben ik begonnen met werken bij het Gelders Isolatiebedrijf. Daar werkte ik al veel voor Hamer, waarna ik gesolliciteerd heb naar de functie van Hulp Monteur. Eigenlijk heb ik alles wat ik nu weet in de praktijk geleerd. Ik ben bij Hamer begonnen als Hulp Monteur, daarna heb ik gewerkt als Monteur en nu ben ik Voorman. Volgend jaar verwacht ik Allround Voorman te zijn.

Hoe blijf je up-to-date?

Het meeste leer ik nog steeds in de praktijk, maar via Hamer heb ik diverse cursussen gevolgd. Ik heb bijvoorbeeld mijn groot rijbewijs met aanhanger gehaald, de cursus Leidinggeven Sprinklermonteur gevolgd en heb een training gevolgd van Victaulic. Dit is een merk dat van alles maakt voor sprinklers. Koppelingen, pijpen kleppen en dergelijke. Ik heb daar een training gehad om goed met dit merk te kunnen werken.

Wat vind je leuk en uitdagend?

Hamer is wat groter en daardoor zijn er meer mogelijkheden. Voor mij is het een uitdaging om een kleinere installatie snel in elkaar te zetten en een grotere installatie is uitdagend omdat deze ingewikkelder is.

Wat zijn de belangrijkste competenties die je nodig hebt?

In mijn ogen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en beetje handig. De rest komt dan vanzelf. Ook is nauwkeurig zijn een eigenschap die je nodig hebt omdat elk pijpje op de centimeter nauwkeurig geplaatst moet worden. Ook moet je tekeningen kunnen of leren lezen, maar het belangrijkste is ‘de wil’ om te leren.

Is er iets wat veel mensen niet weten over jouw functie?

Wat veel mensen denken is dat een sprinklerinstallatie bedoeld is om een brand te blussen, maar dit klopt niet. Een sprinklerinstallatie is om een brand te signaleren, detecteren en controleren met als doel dat de brandweer op tijd kan arriveren en dan kan blussen.

Waarom zou iemand als (Sprinkler)monteur bij ons moeten komen werken (volgens jou)?

Je kunt je werk flexibel indelen, je hebt verantwoordelijkheid en vertrouwen in elkaar. Ook heb je bij Hamer de mogelijkheid om te groeien, als je gemotiveerd bent dan wordt je serieus genomen. Als ze merken dat je wil en voor Hamer klaarstaat dan word je niet vergeten.

Bekijk onze vacatures