fbpx

Watermist blusinstallatie voor Datacenter NorthC Aalsmeer

NorthC heeft tien datacenters verspreid over Nederland. Gezamenlijk hebben de tien vestigingen een totaaloppervlakte van bijna 60.000 m2 en een elektrisch vermogen van 44 megawatt.
Hamer is specialist op het gebied van noodstroom-, koel- en blusinstallaties voor datacenters en werkt regelmatig voor NorthC. Daarvoor werkten we ook al voor NorthC fusiepartner NLDC. Onze langdurige samenwerking komt voort uit het feit dat Hamer specialist is in de aanleg van technische installaties voor datacenters en gewend om in bedrijfskritische omgevingen te werken. Wij bereiden veel prefab voor zodat we op locatie snel en efficiënt kunnen werken.

Het systeem

Bij de NorthC locatie in Aalsmeer zijn we begin 2019 begonnen met het vervangen van een bestaand oxyreductsysteem voor een gecertificeerde hogedruk watermist blusinstallatie. Een watermistsysteem heeft een groter blussend effect dan een sprinklerinstallatie doordat zuurstof wordt verdrongen door kleine water(mist)deeltjes die tevens voor meer verkoeling zorgen. Omdat watermist.blusinstallaties veel minder bluswater gebruiken zijn ze ook minder schadelijk voor elektrische apparatuur. We hebben dit project turn key uitgevoerd. EFPC heeft in opdracht van Hamer het uitgangspuntendocument (UPD) geschreven waarna wij de engineering en uitvoering hebben gedaan. De installatie is aangelegd in het gehele gebouw; datazalen, kantoren, gangen en alle technische ruimten.

We hebben een Marioff HI-FOG watermistsysteem geïnstalleerd met een 190 KW pompset, een voorraadtank van 10 m3 alsmede een voeding vanuit de drinkwaterleiding. Al het leidingwerk is in RVS uitgevoerd. Ook hebben we de  brandmeldinstallatie aangepast voor activering van de gestuurde pre-action en deluge secties.
Naast installatie van al het leidingwerk hebben we ook de complete elektrische installatie voor deze voorzieningen aangelegd.

Bijzonder

Dankzij de prefab voorbereiding en ruime ervaring van onze monteurs is het gebouw tijdens alle werkzaamheden volledig in bedrijf gebleven.

Daniël Kuttschreutter
Commercieel Technisch Adviseur