fbpx

Vervanging doseerkast en doseerleidingen ijzersulfaat doseerinstallatie

Voor waterschap Drents Overijsselse delta (WDOD) locatie rwzi Meppel heeft Hamer de doseerkast met doseerleidingen naar het injectiepunt vervangen. De ijzersulfaat doseerinstallatie is onderdeel van een waterzuiveringsinstallatie. Het betreft een semi-ondergrondse tank waarop de doseerkast is geplaatst.

Doseerkast

Bij deze doseerinstallatie wordt er door een vrachtwagen droog sulfaat gestort in de tank waar het sulfaat gemengd wordt met water. De doseerkast op de tank doseert vervolgens in de zuiveringsinstallatie. Om te voorkomen dat er bodemverontreiniging optreed, zijn de doseerleidingen uitgevoerd in een dubbelwandige leiding met lekdetectie. De doseerkast is door Makronyl geleverd en in samenwerking met ons ontworpen naar de wens van de klant.

Het betreft een specialistische installatie (maatwerk). Hamer voert de vervanging uit in nauwe samenwerking met WDOD. Tevens geeft Hamer input over hoe een installatie dient te werken (functionele omschrijving) en daarnaast heeft Hamer een risico-inventarisatie opgesteld.

Alles onder één dak

Of het nou gaat om het keuren en beoordelen van de installatie of het indien vervangen van de installatie zodat uw bedrijf weer aan de keuringscriteria voldoet, Hamer heeft alles onder één dak. Hierdoor heeft u één aanspreekpunt.