fbpx

Sprinklerinstallatie voor Technohal Universiteit Twente

De Universiteit van Twente ligt tussen Hengelo en Enschede en heeft op dit moment  zo’n 10.000 studenten en 3300 mensen als wetenschappelijk personeel in dienst. De Technohal vormt het het hart van het nieuwe Technisch Medisch Centrum van de Universiteit deze hal wordt transparanter en opener maar wel met een industriële look.

De nieuwe hal wordt uitgerust met een splinternieuwe sprinklerinstallatie die Hamer in opdracht van Homij Technische Installaties mocht aanleggen. De sprinklerinstallatie bestrijkt ruim 6000 m²  en telt ca. 1.824 sprinklerkoppen. De installatie werd aangesloten op de centrale watervoorziening die al op het terrein aanwezig was.

3D tekenprogramma Revit

De Technohal staat vrij dicht bij het Nanolab en daarom zijn er strenge voorschriften met betrekking tot trillingen tijdens het werk. De hele installatie werd voorbereid met behulp van het 3D tekenprogramma Revit. Dit programma identificeert alle benodigde onderdelen van de sprinklerinstallatie en kan hiervan een “boodschappenlijst” maken. De installatie is uitgevoerd met speciale, gepoedercoate, leidingen in een RAL kleur. De aanleg van deze sprinklerinstallatie startte maart 2018 en werd eind 2018 afgerond.