fbpx

Sprinklerinstallatie voor Rivierstaete Amsterdam

Rivierstaete Amsterdam is een groot kantoorgebouw aan de Amsteldijk en de Trompenburgstraat, in de Rivierenbuurt in Amsterdam- Zuid, ontworpen door de Rotterdamse architect Huig Aart Maaskant. Het gebouw heeft acht verdiepingen in verspringende lagen, de buitenwanden waren van witte tegels voorzien, waardoor het gebouw opvalt.  Deze witte tegels zijn inmiddels vervangen door glazen wandplaten.

In 2017 werd er een start gemaakt met het nieuwe interieur ontwerp van Rivierstaete. Inmiddels is het gebouw compleet gerenoveerd en begin 2019 is het weer als kantoorgebouw in gebruik genomen.

17.000 m²

Hamer heeft in dit bijzondere gebouw de conventionele sprinklerinstallatie over een oppervlakte van 17.000 m²  mogen installeren. In totaal werden er in dit nieuwe segment ca. 2.815 sprinklerkoppen verwerkt. De benodigde watervoorziening was al in het gebouw aanwezig.

Naast de conventionele sprinklerinstallatie mocht Hamer ook een standalone IG100 Blusgasinstallatie voor de main equipmentroom op de 3de etage installeren. Dit is een stikstofinstallatie van Firesafe.

Revit

De hele installatie werd in Revit getekend, dit programma is speciaal voor BIM (Building Information Modeling) gemaakt. Het programma identificeert alle benodigde onderdelen van de sprinklerinstallatie en kan hiervan een “boodschappenlijst” maken wat ideaal is voor onze werkvoorbereiders.