fbpx

Sprinklerinstallatie voor Hotel Holiday Inn Express

In opdracht van Kemp Installatie heeft Hamer voor het Holiday Inn Express Amsterdam – North Riverside hotel de sprinklerinstallatie aangelegd. Holiday Inn is een Amerikaanse hotelketen. Het is een nieuwe hotel in Amsterdam met 14 verdiepingen en 438 kamers. Hiensch Engineering was bij dit project betrokken als adviseur. Het hotel is gebouwd door bouwkundig aannemer Slavenburg Bouw.

Een sprinklerinstallatie is, door de eenvoudige en effectieve werking, het meest toegepaste middel voor brandveiligheid. De installatie bestaat uit een watervoorziening, pomp, alarmkleppen en een leidingnet met sprinklers. Voor de watervoorziening is gekozen voor een inpandige waterkelder met ca. 108 kuub water. Bij dit project zijn er maar liefst 2285 sprinklerkoppen geïnstalleerd. Ook is de complete installatie van de pompkamer door Hamer gedaan. De gehele uitvoering is gedaan met eigen monteurs.

De werkzaamheden

  • Installatie van het leidingwerk en bijbehorende afmontage
  • Installatie van de pompkamer
  • Installatie van de bijbehorende sprinklermeldinstallatie
  • Leveren en installeren van de pomp met elektromotor van 40 kilowatt
  • In bedrijfstellen van de geleverde installatie
  • Certificeren van de installatie

De looptijd

Onlangs hebben we dit project afgerond. De looptijd was 1 jaar. Het was de eerste keer dat we een project voor Kemp Installaties mochten uitvoeren. Beide partijen kijken er zeer tevreden op terug!

Hamer levert en installeert diverse soorten brandbestrijdingsinstallaties. We werken nauw samen met onze opdrachtgevers om de bedrijfsprocessen zo min mogelijk te verstoren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Neem contact op met een van onze experts.

Neem contact op met onze expert

Daniël Kuttschreutter
Commercieel Technisch Adviseur