fbpx

Skidbouw voor Croda Nederland B.V.

Croda Nederland B.V. is een oleochemisch bedrijf dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Croda maakt op basis van natuurlijke oliƫn en vetten een breed scala halffabricaten voor de verf-, verzorging-, smeermiddelen- en kunststofindustrie. Croda heeft vestigingen over de hele wereld. In Gouda bevindt zich de grootste productielocatie.

Voor deze productielocatie heeft Hamer een compleet werkend skid gebouwd. Adviseur van het skid is SWINN. De leidingen zijn ontworpen door Croda.

Er is bij dit project gebruik gemaakt van skidbouw. Dat wil zeggen dat er een complete procesinstallatie (tanks, pompen en leidingen) op een stalen frame wordt gemonteerd. Skidbouw is een kostenbesparende en efficiƫnte manier om een procesinstallatie prefab te bouwen, te programmeren en te testen om het vervolgens snel in het productieproces te integreren bij de opdrachtgever.

Het skid bestaat uit een complete staalconstructie, turn key samengebouwd en voorzien van een besturingsinstallatie en RVS leidingwerk. Het project is full dressed, dat wil zeggen compleet met leidingwerk en volledig aangesloten op de elektra, stoom en elektrische verwarming van de onderliggende bestaande tanks en besturing. Al het leidingwerk is volledig geĆÆsoleerd, zelfs het skid is uit esthetisch oogpunt bekleed met gevelbeplating.

Het complete skid is op een dieplader vanuit onze prefab werkplaats in Apeldoorn naar Croda in Gouda vervoerd. Er is een extra vrachtwagen meegereden voor de begeleiding en voor het lossen op locatie. Het skid wordt gebruikt voor het doseren van 4 verschillende destillatieprocessen.

Het maken van een skid zoals deze is niet nieuw voor Hamer. Wij maken vaker dit soort prefab projecten. Prefab bouw heeft namelijk veel voordelen. Het verkort de bouwtijd op de projectlocatie. Ook zorgt het voor een betere kwaliteitsbeheersing aangezien er geproduceerd kan worden onder gecontroleerde omstandigheden. Prefab is kostenefficiƫnt en tijdens de installatie heeft de opdrachtgever relatief weinig last van het bouwproces.

In het verleden hebben we al meer projecten voor deze opdrachtgever uitgevoerd. Zo hebben we een ethanol installatie geplaatst en diverse tanks voor vetzuren vervangen.

Het project is gestart op 17 mei 2021 en heeft een looptijd van 4,5 maand.

Wilt u meer informatie over werktuigbouwkundige?

Richard Beekman
Commercieel Technisch Adviseur