fbpx

Sprinklerinstallatie voor De Kinkelder

De Kinkelder is een innovatieve producent van hoogwaardige cirkelzagen voor de metaalverwerkende industrie. Het bedrijf heeft vestigingen verspreid over de hele wereld en levert haar producten over een groot gedeelte van de wereld. Op dit moment werkt Hamer vol enthousiasme aan de voorbereiding en engineering van de sprinklerinstallatie voor het hoofdkantoor in Zevenaar. De gebouwen bestaan uit een kantoorgedeelte, technische dienst en verschillende productieafdelingen. Adviesbureau RBG heeft het gebouw opgedeeld in logische brandcompartimenten. De brandbeveiliging is op een aantal gedeelten bouwkundig opgelost en een groot gedeelte van de productieruimten wordt voorzien van een natte sprinklerinstallatie.

Omvang van de sprinklerinstallatie

Het project omvat een watervoorziening, alarmklepopstelling en vijf sprinklersecties. De watervoorziening bestaat uit een waterbron met een sprinklerpomp. De waterbron ø400 mm is 60 meter diep geboord, om voldoende sprinklerwater te kunnen voorzien. In de bron is een verticale bronpomp gemonteerd met een capaciteit van 160 m3/h gebaseerd op berekeningen conform de sprinklernorm NEN 12485.

Alarmklepopstelling

De alarmklepopstelling is gesitueerd in een hoek van een productieruimte. De alarmklepopstelling is prefab gefabriceerd in de werkplaats bij Hamer. Op een stabiel stalen frame is de alarmklep voor de sprinklersecties, met de ’testsets’ en de volautomatische regelings-, besturings- en beveiligingsinstallatie gemonteerd.

Montage tijdens zaagbladenproductie

In de verschillende productieruimten worden honderden sprinklerkopjes met het bijbehorende leidingwerk gemonteerd. Dit is een uitdagende opgave; met behulp van hoogwerkers wordt de sprinklerinstallatie boven de aanwezige machines gemonteerd. Verschillende soorten hoogwerkers worden ingezet om overal de leidingen te kunnen monteren. Om de overlast bij de opdrachtgever zoveel mogelijk te beperken, maken we zoveel mogelijk gebruik van prefab leidingdelen.

Certificering en inspectie van de sprinklerinstallatie

Onder toezicht van een onafhankelijk inspectiebureau wordt de installatie geïnspecteerd en beoordeeld of de te realiseren installatie aan de huidige wet- en regelgeving voldoet. We zijn dankbaar en trots in het gestelde vertrouwen van onze opdrachtgever: De Kinkelder.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over sprinklerinstallaties en andere soorten brandbeveiliging die wij aanbieden? Bekijk dan hier de expertise brandveiligheid.

Afbeelding Prefab klepopstelling sprinklerinstallatie

Prefab klepopstelling sprinklerinstallatie De Kinkelder

montage

Montage van een combinatie van leidingsystemen

Sprinklerleidingen

Prefab sprinklerinstallatie leidingen voor verschillende dakconstructies

Daniël Kuttschreutter
Commercieel Technisch Adviseur