fbpx

Hoofdkantoor Wibra brandveilig

Wibra Hoofdkantoor

Voor de bouw van het nieuwe Wibra hoofdkantoor met een centraal magazijn in Epe heeft Hamer de sprinklerinstallatie geïnstalleerd. De watervoorziening van de sprinklerinstallatie bestaat uit een reinwatertank van 444 m³ voorzien van een liner en een door Clarke/ John Deere 172kW dieselmotor aangedreven pomp die 1500USgpm (397 m3/h) levert.

De ondergrondse zuigleidingen, testretourleiding en suppletieleidingen zijn modulair uitgevoerd.

De distributiehal heeft een oppervlak van ca. 5.536 m², hier zijn 725 stuks ESFR K17 sprinklers aan het dak gemonteerd. De kantoren bestaan  uit 3 bouwlagen en een technische ruimte op het dak en hebben een gezamenlijk oppervlak van ca. 3.283 m². In de kantoren zijn 260 stuks extended coverage sprinklers gemonteerd.

Voor de uitbreiding van het centraal magazijn in Epe heeft Hamer de sprinklerinstallatie geïnstalleerd. De installatie bestaat uit een watertank van 145.000 liter, een door dieselmotor aangedreven pomp, een leidingnet en 1.100 sprinklerkoppen. De gehele installatie is gecertificeerd  door bureau Veritas.

De bijbehorende brandmeldinstallatie is verzorgd door de huisinstallateur. Met deze installatie is Wibra verzekerd van een directe blussing waardoor directe en indirect schade beperkt blijft.

 

 

Daniël Kuttschreutter
Commercieel Technisch Adviseur