fbpx

Brand Oil Zutphen

Brand Oil Zutphen

Hamer heeft voor dit mooie project de opdracht verkregen voor de civiele werkzaamheden, de vloeistofdichte verharding, de ondergrondse tankinstallatie en de levering en montage van Wayne brandstofpompen. Het is een prachtige zichtlocatie geworden met een mooie uitstraling.

Het gloednieuwe tankstation van Brand Oil in Zutphen valt op door de bijzondere luifel gebouwd op een terrein van vijfduizend m2 aan de nieuwe randweg. Het station heeft voor personenauto’s vier pompeilanden met acht opstelplaatsen. Voor vrachtwagens is er één pompeiland met twee opstelplaatsen. Daarnaast zijn er één rollover en drie zelfwasboxen. In de ruime shop is een eetgelegenheid waar je kunt lunchen of even een uurtje werken. Met ruim 200 m2 aan shopruimte, vijf pompeilanden en drie wasboxen is het een van de grootste stations van Nederland. Hart van de shop is een verse bakkerijafdeling, waar 7 dagen per week ruimte is om te werken of gezellig te lunchen. Ook is er gratis WiFi beschikbaar.

Op deze locatie is Hamer begonnen met het plaatsen van de retourbemaling.  Er zijn twee tanks geplaatst, één van 60 m3 met diesel en één tank met twee compartimenten (50 m3 Euro en 20 m3 BlueOne). Voor de twee enorme ondergrondse tanks geplaatst werden moest eerst het grondwater verlaagd worden. Er is gekozen voor een continue bemaling rondom het tankgat en het opgepompte water wordt ergens anders in de omgeving weer in de grond gebracht. Het graafwerk kon hierna weer verder. De pompeilanden werden uitgezet en de het leidingwerk werd aangelegd. Nu kon begonnen worden met de aanleg van de vloeistofdichte vloeren, ook voor de wasstraat en wasboxen. Uiteindelijk werden de Wayne pompen geplaatst.

Dit mooie project is inmiddels afgerond en alle betrokken partijen kijken terug op een vlot en veilig verlopen project. Inmiddels is op 10 januari 2015 de opening groots gevierd.

Richard Kruse
Technisch accountmanager NL