fbpx

Afton Chemical

Afton Chemical, thermische olie-installatie

HTT en Hamer hebben een ‘turnkey’ oplossing voor Afton Chemical in Feluy.

Afton Chemical is een groot Belgisch chemiebedrijf en produceert brandstof- en smeringadditieven voor benzine, ethanol, motorolie, diesel en transmissievloeistoffen.  Door deze opdrachtgever wordt de thermische olie-installatie toegepast in het productieproces voor het verwarmen tot meer dan 200 graden.

Hamer en HTT hebben  gezamenlijk aan de vraag van Afton Chemicals voldaan om de oude thermische olie- installatie die door Afton Chemicals gebruikt werd in het productieproces te vervangen voor een compleet nieuwe installatie waarbij de vraag van Afton Chemicals was dit turnkey op te leveren.

Specifiek voor dit project:

De componenten voor de thermische olie-installatie, olieketel 1200KW, schoorsteen 14mtr, expansievat 5m³, voorraadvat 10m³, circulatiepompen EX-uitvoering  en regelkastkast met PLC-besturing Siemens S7 zijn vervaardigd en geleverd door HTT. De gasgestookte thermische olie-installatie is ontworpen en goedgekeurd voor Belgische richtlijnen.

De installatie is in een nieuwe staalconstructie met bordessen gebouwd. De staalconstructie is door Dijkstaal geleverd en gemonteerd. Dijkstaal heeft dit samen met Hamer geconstrueerd,  geleverd, opgebouwd en voorzien van beplating en brandwerende bekleding.

Hamer heeft de componenten opgesteld en de installatie opgebouwd en het verbindend leidingwerk gemaakt zowel tussen de onderlinge componenten als het aansluiten op de bestaande installatie van Afton Chemicals. Hierbij moet gedacht worden aan thermische olie, stikstof en aardgasleidingen.

De thermische olieleidingen zijn voorzien van foamglas isolatie. Ook heeft Hamer de bekabeling tussen de besturingskast en diverse componenten aangesloten.

 

IMG_0025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afton Chemical 1

Richard Beekman
Commercieel Technisch Adviseur