fbpx

Nieuwe watermist- en brandmeldinstallatie voor KPN Datacenter Waalhaven

KPN Waalhaven

KPN verzorgt communicatie via vaste en mobiele data- en spraakverbindingen. Verspreid over Nederland zijn een aantal locaties aanwezig waarin zich de hiertoe benodigde apparatuur bevindt. De locaties bestaan uit een of meerdere gebouwen waarin zich automaatzalen en ondersteunende ruimten bevinden. In de Waalhaven van Rotterdam staat één van de toplocaties welke primair zijn voor de dienstverlening van KPN.

In opdracht van KPN heeft Hamer in dit bestaande datacenter een volledig nieuwe watermistinstallatie geïnstalleerd. Daarnaast heeft Hamer ook de volledige bestaande brandmeldinstallatie vervangen.

Al deze werkzaamheden zijn uitgevoerd terwijl de data apparatuur volledig in bedrijf is gebleven.

Marioff HI-FOG® watermistsysteem

Fire Technology, onze partner in brandveiligheid, is de leverancier van de brandmeldcomponenten en het Marioff HI-FOG® watermistsysteem bij dit project.
Een datacenter is in het kader van brandveiligheid een bijzonder risico vanwege de hoge luchtstroom en de verhoogde vermogensdichtheid van servers. Het HI-FOG® watermistsysteem is ideaal voor deze unieke omstandigheden omdat het efficiënt een brand onderdrukt en koelt; ook in de geventileerde racks en onder de verhoogde vloer van een datazaal, mét de juiste approvals die hiervoor beschikbaar zijn.

In september 2016 is Hamer gestart aan dit project en eind juni 2017 is het project opgeleverd.

John Dijkman
Commercieel Directeur