fbpx

Nieuwe opslaginstallatie voor ForFarmers

Onlangs hebben we voor ForFarmers, een internationale voeronderneming, die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij, een nieuwe opslaginstallatie ontworpen en geïnstalleerd.

Hamer heeft gezorgd voor het leveren en plaatsen van drie tanks, waarvan er twee een capaciteit van 40m3 hebben en één een capaciteit van 60m3. Deze tanks gaan dienen als opslag van verschillende vloeistoffen. De twee tanks van 40m3 vervangen een bestaande installatie, terwijl de 60m3 tank dient als uitbreiding van de installatie.

Naast de tanks heeft Hamer een ruime vulpuntenkast geïnstalleerd, voorzien van drie inwendige aansluitingen. Deze kast is vooraf in onze prefab hal voorbereid, waardoor deze alleen nog op locatie aangesloten hoefde te worden.

Hamer heeft niet alleen gezorgd voor de tanks en het leidingwerk, maar ook voor de installatie van de pompen. De hoofdpomp, met een vermogen van 7,5 kW, wordt ondersteund door twee 1,5 kW pompen, volledig vervaardigd uit roestvrij staal. Deze pompen verplaatsen de vloeistoffen vanuit de tanks naar de tweede verdieping van de fabriek, waar het uiteindelijke product wordt verwerkt.

De dubbelwandige tanks zijn voorzien van isolatie en tracing, wat ervoor zorgt dat de vloeistoffen binnen op een constante temperatuur blijven. Het leidingwerk is ook geïsoleerd en voorzien van tracing, zodat de temperatuur behouden blijft als het richting de eindbestemming in de fabriek wordt gepompt.

In onze prefab hal zijn ongeveer 200 meter aan vulleidingen, persleidingen en zuigleidingen prefab voorbereid. Het verwijderen van de oude tanks gebeurt in beheer van de opdrachtgever.

De complete installatie wordt opgeleverd met een KIWA-certificering, waarmee de kwaliteit en veiligheid worden gewaarborgd. Het project heeft een looptijd van vier maanden. We hebben al eerder succesvol samengewerkt met deze opdrachtgever en zijn beiden zeer tevreden over onze samenwerking.

Meer weten over dit project?

Meindert Jansen
Operationeel Directeur