fbpx

Nieuwe koelinstallatie voor het Datahotel in Hilversum

Hamer heeft van NEP de opdracht gekregen om voor het Datahotel op het Mediapark in Hilversum een nieuwe koelinstallatie te monteren op het dak van het decorcentrum.

De koelinstallatie heeft een capaciteit van 2 x 425 kW koelvermogen. Het project moest in een zeer korte tijd gerealiseerd worden met als deadline 01-11-2016.

Prefab

Vanwege de grote tijdsdruk is er binnen 2,5 week een prefab koelcentrale gebouwd in de werkplaats op de locatie van Hamer in Apeldoorn. De koelcentrale is in een geïsoleerde 20 ft. container gemonteerd. In de container zijn het buffervat, de transportpompen en de regelkasten al gemonteerd.

Op woensdag 19 oktober 2016 zijn de koelcentrale en de bijbehorende twee koelmachines op het stalen frame op het dak van het decorcentrum op het Mediapark te Hilversum gemonteerd. De hijswerkzaamheden hebben van 04.00 – 08.00 uur plaatsgevonden om zo min mogelijk overlast op het Mediapark te veroorzaken.

Aansluitend is het verbindende leidingwerk tussen de koelmachines, de koelcentrale en de DFU’s op de datazaal gerealiseerd zodat de complete koelinstallatie op 1 november in bedrijf genomen kon worden. Op deze wijze is de basisinfrastructuur van NEP verbeterd en kan NEP de bedrijfsvoering continueren.

NEP the Netherlands

NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen te produceren en zichtbaar te maken voor een wereldwijd publiek. Het hoofdkantoor van NEP is gevestigd in Amerika, daarnaast heeft NEP nog locaties in 12 andere landen, waaronder Nederland.

NEP Nederland is de internationale toonaangevende outsourcing-partner op het gebied van televisie- en internetregistratie voor publieke en commerciële omroepen in Nederland.

Het was een uitdagend project om samen met de medewerkers van NEP te realiseren.

Wilt u meer weten over dit project? Of wilt u weten wat Hamer voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Gert Jan Buitenhuis, Projectleider Installatietechniek.

Marcel Hazeleger
Bedrijfsleider Datacenters