fbpx

Nieuw koelsysteem voor OLVG in Amsterdam

OLVG

In samenwerking met de technische dienst van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en Trane heeft Hamer in de afgelopen vijf jaar het complete koelsysteem aangepast bij het OLVG, locatie Oost, te Amsterdam.
Daarbij zijn in totaal zes koelmachines, de regeling en de verdelers vervangen en/of aangepast. Tijdens deze werkzaamheden kwamen zowel technische als organisatorische aspecten aan bod.

Werkzaamheden

In de afgelopen vijf jaar is het complete koelsysteem in fases vervangen en/of aangepast.

De eerste fase bestond uit het vervangen van de huidige koelmachines door nieuwe Trane koelmachines. Daarna zijn de noodkoelmachines op de afdelingen Radiologie en AIT (serverruimte) vervangen. In de laatste fase zijn bestaande koelmachines voorzien van een nieuwe regeling en is de complete distributie vervangen: verdelers, transportpompen en het buffervat.

Het resultaat is dat al het opgestelde vermogen ten goede komt aan de gebruikers, wat in het verleden niet het geval was.

Kortom: door een goede samenwerking tussen OLVG, Trane en Hamer heeft het OLVG, locatie Oost, weer een goed werkend koelsysteem dat weer vele jaren vooruit kan.

Het OLVG

OLVG is hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam en heeft hoofdlocaties in Oost- en West-Amsterdam. Het OLVG ziekenhuis is ontstaan uit de fusie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

OLVG wil een sleutelrol vervullen in de verbetering van de gezondheid en zorg voor iedereen in hun stedelijke omgeving. Voor een beter leven in een gezonder Amsterdam.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Coen van Kalker, Projectleider Installatietechniek (klimaatbeheersing).