fbpx

Zwembad vol duurzame technieken

Bosbadhal Emmeloord

Het nieuwe gebouw combineert de bestaande Bosbadhal met een grote nieuwe sporthal, een tribune voor 300 personen, horecafunctie en samenhangende functies als kleedruimten en toestellenberging. In samenwerking met aannemingsbedrijf Draisma hebben we dit project gescoord en momenteel vindt de uitrol plaats.

Het zwembad blijft in zijn huidige vorm bestaan, maar wordt integraal onderdeel van het complex. Hier heeft Hamer de brandmeld installatie al geïnstalleerd.  De nieuwe sporthal moet een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid gaan vervullen. Voor zowel de bouwkunde als de installaties geldt dat extra maatregelen noodzakelijk zijn.

Hamer is verantwoordelijk voor alle technische installaties in dit project. De kleedkamers worden verplaatst, de klimaatinstallatie van de bestaande sporthal wordt vernieuwd, een nieuwe sporthal wordt gerealiseerd met alle techniek ende verkeersruimtes gemoderniseerd en uitgebreid.

Doordat we technisch ingrijpen in installaties die al aanwezig zijn en deels ook niet buiten bedrijf kunnen vergt dit veel voorbereiding maar ook aandacht op de bouwplaats.  Een uitdaging die wij als Hamer graag aangaan, we hebben al vaker met dit bijltje gehakt.

Duurzame oplossingen toegepast in dit gebouw:

  • Een zeer goed geïsoleerde schil, minder transmissie betekent minder energieopwekking
  • De gevels zijn van houtskeletbouw-elementen met een vulling van vlasplaten. De buitenbekleding is van vezelcementplaat (een onderhoudsarm en duurzaam materiaal)
  • In  de zuidgevel zijn PV-cellen opgenomen die tegelijkertijd ook als zonwering dienen.
  • De dakbedekking is wit van kleur en gemaakt uit plantaardige grondstoffen.
  • De beglazing van de houten kozijnen en vliesgevels bestaat uit driedubbel glas.