fbpx

Hoogste punt nieuwbouwproject NorthC datacenters bereikt!

We zijn in Eindhoven een nieuw datacenter aan het bouwen voor NorthC Datacenters. Vorige week vrijdag 30 juni vierden we dat het hoogste punt werd bereikt! Bij dit project zijn wij hoofdaannemer en verantwoordelijk voor zowel de bouw als alle techniek; elektra, koeling, watermist, beveiliging etc. Het NorthC gebouw heeft een oppervlakte van 4.000 m2. Het bestaat uit verschillende serverruimtes op twee verdiepingen en kantoren.

Inmiddels zitten we ruim over de helft van de bouw en begint het gebouw vorm te krijgen. Ook in onze eigen werkplaats in Apeldoorn zitten we niet stil. We zijn druk bezig met installatie van de pompcontainers. We maken gebruik van vrije koeling met vier droge koelers. Wanneer de gewenste temperatuur in de datazalen niet wordt gehaald schakelen de opgestelde koelmachines gefaseerd in. Op het dak komen twee pompcontainers die het koelwater verpompen naar de CRAC-units in de datazalen. Hierbij is al rekening gehouden met de voorziening om in de toekomst uitwisseling van restwarmte met andere bedrijven mogelijk te maken. Voor de verbinding tussen de pompcontainers en de CRAC-units van de datazalen wordt een geïsoleerde ringleiding aangelegd.

Alles wordt ook dubbel gefabriceerd en geplaatst, mocht er één buiten werking zijn door bijvoorbeeld servicewerkzaamheden dan kan het andere systeem dat opvangen.

Naast de pompcontainers worden in Apeldoorn ook de elektrische tussenverdeler van de generatoren voorbereid.

In de prefab hal zijn we bezig met de ringleiding. De ringleiding zorgt ervoor dat de verschillende componenten van het datacenter gekoeld worden.

Medio juni gaan de pompcontainers, elektrische tussenverdelers en de ringleiding op transport naar de nieuwbouwlocatie van NorthC in Eindhoven. Alle installaties worden op het dak van het gebouw geïnstalleerd. Eind september moet de oplevering plaatsvinden.

Pompcontainer
Pompcontainer
Pompcontainer
Pompcontainer
Elektrische tussenverdeler
Ringleiding
Ringleiding
Ringleiding
Bouwlocatie NorthC Eindhoven

Meer weten over dit project?

Marcel Hazeleger
Bedrijfsleider Datacenters