fbpx

Nieuwe stearinetanks voor Croda

Croda Nederland, gevestigd in Gouda, is een oleochemisch bedrijf dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Croda maakt op basis van natuurlijke olien en vetten een breed scala aan halffabricaten voor de verf, verzorging, smeermiddelen en kunststofindustrie. Croda heeft vestigingen over de hele wereld, maar in Gouda bevindt zich de grootste productielocatie.

Voor de vestiging in Nederland heeft Hamer twee nieuwe staande RVS tanks van 12 meter hoog en elk een inhoud van 76m3 geplaatst die de huidige tanks vervangen. In beide tanks wordt stearine opgeslagen. Stearine is een vet dat het op één na belangrijkste bestanddeel is om kaarsen te fabriceren.

Het weghalen en het plaatsen van de nieuwe tanks hebben beide één dag geduurd. De oude tanks zijn helemaal in stukjes geknipt en het staal van de oude stearinetanks wordt gerecycled.

Naast het vervangen van de tanks het het opnieuw aansluiten op het bestaande leidingwerk had Hamer ook het vervangen van de bordessen om de nieuwe tanks in opdracht. Om de 12 meter hoge tanks hebben wij drie bordessen geplaatst.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Bart Luyten, Projectleider Installatietechniek.

Richard Beekman
Commercieel Technisch Adviseur