fbpx

Elektra en HVAC voor Esso De Buunderkamp

In opdracht van NRGValue heeft Hamer de complete elektra en HVAC geïnstalleerd voor het nieuwbouwtankstation Esso De Buunderkamp.

Vanwege de verbreding van de A12 tussen Veenendaal en knooppunt Grijsoord moest het tankstation verplaatsen. Het oude tankstation is gesloopt en het nieuwe station is een stukje zuidelijker geplaatst. Aangezien de gemeentegrens dwars door het terrein loopt, ligt het station tegenwoordig niet meer in Ede maar in Renkum. NRGValue heeft onlangs meer dan honderd Esso stations overgenomen, waar dit er één van is. Mede daarom is gestart met de ombouw van dit station en heeft de shop gelijk een nieuwe uitstraling gekregen.

Het oude station werd half november 2015 gesloopt. Voor Hamer begon de engineering van dit nieuwbouwproject in januari 2016 en de bouw op locatie startte eind februari. Hamer heeft alle bekabeling op het terrein aangelegd ten behoeve van de verlichting, pompen en camera’s. Daarnaast hebben we binnen alle elektrische installaties verzorgd voor de kantoren en de shop. Met een projectduur van 3,5 maand is op 22 april 2016 het project De Buunderkamp opgeleverd.

Voor dit tankstation heeft Hamer de volgende technische installaties verzorgd:

 • De complete elektrische installatie
  Bestaande uit een hoofdverdeelkast, verdeelkasten voor de verlichting, de pompen, de bakery en de aansluitpunten voor de apparatuur en verlichting.
 • De verlichtingsinstallatie
  Bestaande uit terrein-, luifel-, shop-, nood- en diverse sfeerverlichting. Alle verlichting is uitgevoerd met moderne en energiezuinige LED armaturen.
 • De bekabeling
  Bestaande uit bekabeling voor de terreininstallaties, pompinstallaties, elektrische installaties, beveiliging, camera’s en toegangscontrole zowel in het terrein als in de shop.
 • De complete klimaatinstallatie
  Bestaande uit de ventilatie en conditionering van de shop en werkruimten, plus afzuiging van de bakery en sanitaire ruimte. De temperatuur in de shop en werkruimten is apart regelbaar en zo economisch mogelijk geïnstalleerd. Warmte en kou worden, waar mogelijk, eerst gebruikt in de overige ruimten. Alleen temperatuuroverschotten worden naar buiten afgevoerd.IMG_20160307_145146
  IMG_20160414_110729

 

 

Meindert Jansen
Operationeel Directeur
Richard Kruse
Technisch accountmanager NL