fbpx

Brandstofinstallaties voor noodstroomvoorziening Intertech Mechanical B.V.

Er wordt een nieuw datacenter gebouwd: Burr Edge Europe Data Amsterdam (Schiphol Rijk). Dit nieuwe datacenter voorziet in de groeiende behoefte om content, clouddiensten en applicaties snel te kunnen afleveren bij zowel lokale als internationale klanten. Intertech Mechanical is als onderaannemer ingeschakeld en is verantwoordelijk voor de noodstroomvoorziening van het project.

Hamer heeft de brandstofinstallaties voor deze noodstroomvoorziening ontworpen, gebouwd en geleverd.

Kenmerken

In totaal zijn er bij Intertech zeven zeecontainers voorzien van een noodstroomaggregaat (NSA). Per container is er een dagtank aangesloten op de NSA, zodat de aggregaat daar de brandstof uitzuigt. De dagtank wordt via een hoog-/laag niveauschakeling gevuld vanuit de bulktank. Deze bulktank, een vierkante platte tank van 30.000 liter, komt in een later stadium in een frame onder de container te staan.

Dieselconditioneringsunit

Elke brandstoftank wordt voorzien van een dieselconditioneringsunit die stilstaande diesel voorkomt. Met een tijdsinterval wordt de diesel uit de bulktank rondgepompt en gefilterd. Dit systeem verwijdert water en voorkomt verontreiniging van de brandstof. Zo is de kwaliteit van de brandstof altijd gewaarborgd.

Begin mei is Hamer gestart met de engineering van de brandstofinstallaties.

De containers zijn in grote stukken gedemonteerd naar de locatie getransporteerd. Op locatie zijn de containers weer in elkaar gezet en geplaatst. Nadat de eerste container was opgebouwd en ingericht, is de aggregaat en het brandstofsysteem uitvoerig getest. Als laatste zijn er aan de bulktanks nog vulleidingen en een vulpuntenkasten gemonteerd.

Het was een mooie technische klus waar wij met veel plezier aan hebben gewerkt!

noodstroomvoorziening noodstroomvoorziening noodstroomvoorziening

Richard Kruse
Technisch accountmanager NL