fbpx

Behangfabriek BNI

Sprinklertechniek

Behangfabriek BN International is met het hoofdkantoor gevestigd in Huizen, Nederland. Op deze locatie zijn te vinden een design-studio, productiefaciliteiten, technisch lab en een marketing-sales afdeling. Hier heeft Hamer een aantal installaties op het gebied van brandveiligheid gerealiseerd. Een sprinklerinstallatie, een schuimbijmenginstallatie voor de productieruimte, een CO2 blusgasinstallatie ten behoeve van de productiemachines en tevens een brandmeld- en ontruimingsinstallatie voor het gebouw.

Hiervoor moest een nieuwe voedings- en hydrantenleiding (DN250) met een lengte van ongeveer 300 meter gemonteerd worden. Dit heeft Hamer inclusief graafwerk gerealiseerd. Uniek hieraan is dat wij als enige sprinklerinstallateur zelf de expertise, ervaring en het materiaal in huis hebben.

Ook is er door Hamer een nieuwe watervoorziening geplaatst, bestaande uit:

– reinwatertank met een inhoud van 1.375 m3 (diameter van 11.5 meter en een hoogte van +/- 13 meter)
– 2 dieselgedreven sprinklerpompen die 682 m3/h leveren
– schuimbijmengsysteem
– schuimtank

Ook is de klimaatinstallatie voor de nieuwe productiehal geleverd waarbij gebruik gemaakt wordt van het verdringingsprincipe zodat er bij kolen geen tochtklachten optreden.  Voor het proces is een thermische olie- installatie geplaatst door derden waarbij Hamer alle thermische olieleidingen met compensatoren  heeft geleverd en gemonteerd. De afgezogen lucht van de drukmachine wordt verbrand en de warmte uit de verbrandingslucht wordt teruggewonnen middels een warmtewisselaar in het afvoerkanaal. Deze warmte wordt met behulp van een absorptiekoelmachine weer omgezet in koeling die gebruikt wordt voor het koelen van de walsen en het koelen van de ruimtelucht. Ook is een hele nieuwe koelcentrale geplaatst die is uit te breiden tot maximaal 2.500 KW.  Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van vrije koeling door inzet van een koeltoren. Mechanische koeling komt er alleen bij als de koeltoren of de absorptiekoelmachine niet meer de gevraagde capaciteit van de drukmachines bij BNI kunnen leveren. Persluchtleidingen en procesleidingen behoorden ook tot de opdracht.

Meindert Jansen
Operationeel Directeur