fbpx

Asbestsanering kantoorpand te Deventer

Hamer behoort tot het selecte groepje bedrijven dat in Nederland asbest mag saneren. Om asbest te mogen verwijderen in Nederland is een SC-530 certificaat verplicht. Het certificaat is gericht op de arbeidsveiligheid en het voorkomen van de verspreiding van het asbest naar mens en milieu. Hamer is in het bezit van dit certificaat en daarnaast is Hamer VCA++ en ISO 9001 gecertificeerd.

Risicoklasse

Hamer had in een kantoorpand in Deventer een viertal asbestsaneringen. Deze saneringen vonden op verzoek van de klant in twee weekenden plaats, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het ging om de sanering van asbest in de machinekamer van de lift en een gedeelte van de liftschacht. Op een andere saneringslocaties ging het om asbest in een kruipruimte (risicoklasse 2), asbest plafondbeplating (risicoklasse 2A) en asbestdeuren (risicoklasse 2A). Risicoklasse 2a is de hoogste risicoklasse binnen asbestsanering, bij deze klasse mogen alleen gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven worden ingezet. Deze asbest mag nooit in de buitenlucht gesaneerd worden.

Geaccrediteerd laboratorium

Een geaccrediteerd laboratorium heeft de vier containments visueel en door middel van luchtmetingen geïnspecteerd. Op maandag konden ze weer beginnen met de opbouw.