fbpx

Asbestsanering bij OLVG Ziekenhuis

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) gaan samen als één ziekenhuis, onder de naam OLVG Ziekenhuis. Samen kunnen ze de positie als hét toonaangevende stadsziekenhuis van Amsterdam verder invullen.

In januari heeft Hamer een asbestwand in de technische ruimte van het OLVG Ziekenhuis verwijderd. De wand moest verwijderd worden omdat de afdeling Installatietechniek van Hamer leidingen door de stenen wand, die zich achter de asbestwand bevond, moet leiden t.b.v. aanpassingen van de koelinstallatie.

Hamer had namelijk al opdracht gekregen om een nieuwe gekoeld water verdeler te plaatsen. Voordat deze verdeler geplaatst kon worden moest er ongeveer 30m2 muur worden gesaneerd. Door weinig ruimte tussen de wand en bestaande installaties en leidingen waar omheen gewerkt moest worden, heeft het 1.5 week geduurd voordat de wand asbestvrij was.

Nadat de asbestwand verwijderd was, is er een geaccrediteerd laboratorium gekomen om een visuele inspectie en een meting te doen. Nadat het containment was goedgekeurd is het vrijgegeven en afgebroken. Hierna is Hamer Installatietechniek gestart met het plaatsen van de gekoeld water verdeler.

De gekoeld water verdeler wordt gebruikt voor het koelen van lucht en voor de apparaten koeling van radiologie. Een drietal koelmachines zorgen ervoor dat het gekoeld water wordt gekoeld tot de gewenste temperatuur. De capaciteit van de gekoeld water verdeler is 2170 kW.

Gert-Henk Bakker
Vestigingsmanager Hamer Noord
Meindert Jansen
Operationeel Directeur