fbpx

AdBlue-installatie voor APM Terminals Rotterdam

APM Terminals Rotterdam is een van de grootste containerterminals in Europa. Hamer heeft al jaren een goede samenwerking met APM Terminals.

Begin vorig jaar kwam APM Terminals bij Hamer met de vraag om mee te denken over de bouw van een AdBlue-installatie voor de nieuw aangeschafte straddle carrier (containerlift). Deze nieuwe carrier heeft AdBlue nodig om aan de uitstoot emissie te voldoen.

Samen met APM Terminals hebben we een analyse gemaakt van de bedrijfsvoering en de technische eisen. Aan de hand van deze analyse hebben we het ontwerp van de installatie gemaakt. We maken gebruik van Kiwa gekeurde AdBlue tanks met twee, in eigen beheer ontworpen, afgifte zuilen.

Onze eigen prefab afdeling heeft alles voorbereid. De installatie is voorzien van telemetrie om het tanken veilig te laten plaatsvinden. De installatie is ook voorzien van een Hectronic registratiesysteem met automatische voertuig herkenning. De AdBlue aansluiting, die op het voertuig zit, is voorzien van een tag, de tag wordt gescand doormiddel van een handscanner. Het systeem controleert of het voertuig op een white-list staat en wordt vrijgegeven om te tanken.

APM Terminals was al bekend met dit systeem voor hun dieselinstallatie. Voor deze installatie hebben ze een extra voertuigzender in de machine, die bij vrijgave, de KM-stand/draaiuren automatisch verzend en opslaat in het registratie systeem. Door gebruik te maken van dit systeem wordt er efficiënt gewerkt en tijd gewonnen per transactie. Zowel bij afgifte van het product maar ook bij de administratie hoeven er geen aanpassingen gedaan te worden.

Wilt u meer informatie over brandstofoplossingen?

Richard Kruse
Technisch accountmanager NL