fbpx

Aanpassen inpandig leidingwerk procesinstallatie Chemie overslag Zwijndrecht

Chemie overslag Zwijndrecht is distributeur van chemicaliën met vestigingen over de hele wereld en al jaren vaste klant bij Hamer. Op de locatie in Zwijndrecht worden verschillende chemicaliën opgeslagen, verpakt en getransporteerd naar klanten.

Hamer is gevraagd om de opvangvoorziening te vervangen en de opslagtanks aan te passen. We waren bij dit project verantwoordelijk voor zowel het advies als de uitvoering.

Werkzaamheden
Allereerst is de hele installatie gedemonteerd. De tanks zijn tijdelijk intern verplaatst en de opvangvoorziening is gedemonteerd. Vervolgens zijn er aanpassingen aan de grond gedaan, dit was nodig voor de herkeuring en certificering.

We hebben zes bestaande RVS tanks met een opslagcapaciteit van 50 m3 teruggeplaatst. Drie van de zes tanks zijn voorzien van een mangat DN600. Ook is het complete leidingwerk van de tanks aangepast. De appendages in de leidingen zijn gedeeltelijk gereviseerd en deels nieuw aangebracht. Tot slot hebben we de tanks gekeurd. De installatie is goedgekeurd conform de PGS31 en BRL SIKB 7800 beoordelingsrichtlijnen.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden is de productie tijdelijk elders onderbracht. De looptijd van het project was 20 weken.

Wilt u meer informatie over opslag gevaarlijke stoffen?

Richard Beekman
Commercieel Technisch Adviseur