fbpx

Zustermaatschappij FBS Bedrijfswagenservice bouwt aan de toekomst!

Door de toename van de activiteiten als HIAB dealer en uitbreiding van de servicewerkzaamheden voor hydrauliek is deze afdeling van FBS Bedrijfswagenservice uit haar huidige pand gegroeid. Daarnaast heeft FOJA, de moedermaatschappij van FBS, Hamer, ContrAll en Jans Uitzendbureau als langetermijnvisie dat al haar dochterbedrijven een eigen locatie moeten hebben, waar ze onafhankelijk en zelfstandig, hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Op dit moment is FBS HIAB nog gevestigd op het terrein van Hamer bv. te Apeldoorn. Een belangrijke activiteit van FBS HIAB is de verhuur van trucks of met opleggers of met laadkranen. Daarnaast hebben ze altijd opgebouwde nieuwe trucks met kraan op voorraad voor de verkoop.

Met de ruimte die vrijkomt op het terrein van Hamer kunnen de prefab activiteiten van Hamer verder worden uitgebreid. Prefab fabriceren verkort de bouwtijd op de projectlocatie. Ook zorgt het voor een betere kwaliteitsbeheersing aangezien er geproduceerd kan worden onder gecontroleerde omstandigheden. Prefab is kostenefficiënt en zorgt voor minder CO2 uitstoot. Ook heeft de klant tijdens de installatie weinig last van het bouwproces.

Onlangs heeft FOJA een terrein aan de Fluitersweg in Apeldoorn gekocht en bouwrijp gemaakt. Op het terrein komt een bedrijfsgebouw waar FBS HIAB in gehuisvest wordt. In het nieuwe pand is ook ruimte voor HGS Materiaalbeheer. De hal heeft een oppervlakte van 2.000 m2, dit is bijna een verdubbeling van de ruimte die FBS en HGS nu tot hun beschikking hebben. De vergunning van de gemeente Apeldoorn is binnen en we zijn inmiddels met het grondwerk begonnen en kijken uit naar de verhuizing! Deze zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.