fbpx

Wij breiden ons wagenpark uit met een DAF XG+

De DAF XG+ is een van de nieuwste modellen DAF trucks voor de middellange en lange afstand. De cabine van deze DAF is langer en heeft een vlakke vloer. De stahoogte bedraagt ruim twee meter en de totale inhoud van deze cabine is volgens het merk 12,5 kubieke meter en dat is 14% groter dan de gemiddelde Europese cabine en de opvolger van de Super Space Cab. Ook het dashboard is compleet vernieuwd. Achter het verstelbare stuurwiel zit een 12-inch LED-scherm. Het cockpit-gedeelte staat op een verder erg vlak dashboard met een groot vlak waar je van alles neer kunt leggen. Dat grote vlak zorgt ervoor dat je optimaal profiteert van de diep doorlopende voorruit.
Veiligheid
Naast de diepe voorruit zijn ook de zijruiten diep uitgesneden. Voor het zicht naar achter wordt er bij deze vrachtwagen gebruik gemaakt van het DAF Digital Vision system. Het camerasysteem kan de trailer volgen in bochten en geeft informatie over de lengte van je combinaties. Ook is er de speciale DAF Corner View waarbij een camera de frontzichtspiegel, de trottoirspiegel en de dodehoekspiegel vervangt en waarschuwt het City Turn Assist als er iets in de dode hoek opduikt. Ook nieuw is het AEBS3 systeem dat in staat is een volledige noodstop te maken tot stilstand. Op het gebied van veiligheid is verder de cabine structuur belangrijk verstevigd. Bij een crash kan de cabine volgens DAF 40 centimeter naar achteren schuiven om de klap op te vangen. Aan de achterkant van de cabine zijn ook kreukelzones aangebracht.
Wat extra bijzonder is aan deze vrachtwagen is dat hij opgebouwd is met een Hiab laadkraan. De wagen wordt voornamelijk ingezet voor het zwaardere hijs- en tilwerk op onze projectlocaties.
DAF FB
DAF FB2
DAF FB3
DAF FB4
DAF FB6
DAF FB9
DAF FB10
DAF FB11
DAF FB14
DAF FB15
DAF FB17
DAF FB18
DAF FB19
DAF FB21
DAF FB22