fbpx

Warmte / Koude uitwisseling datacenter NL|DC Aalsmeer

Een primeur in de wereld van de datacenters !

Het datacenter van NL|DC te Aalsmeer gaat de warmte die vrijkomt op de zalen, middels warmte/koude uitwisseling, inzetten voor de verwarming van zwembad de Waterlelie, IKC Triade( een onderwijscentrum en kinderopvang) en Fertiplant een bedrijf dat potplanten en plantenstekken exporteert naar meer dan 60 landen over de hele wereld.

Door middel van een laagtemperatuur warmtenet van enkele kilometers, dat aangelegd wordt door Welvreugd Drilling BV, wordt het verwarmde water van lage temperatuur, door circulatiepompen die we opstellen bij NL-DC, getransporteerd naar de 3 afnemers. Bij NLDC plaatsen we een TSA zodat het transportnet hydraulisch volledig gescheiden is van het datacenter.

De temperatuur van het water zal bij elke locatie middels een warmtepompinstallatie (water/water) worden opgewaardeerd. Vanuit de warmtepompinstallatie wordt de bestaande verwarmingsinstallatie gevoed.

De Waterlelie gebruikt de warmte voor verwarming van het binnenbad, de whirlpool, het kruidenbad, het douchewater, de luchtbehandelingskasten en de verwarming van de sporthal. Dit is een constante afname en dat is gunstig voor het businessmodel !

Het afgekoelde water gaat weer terug naar het datacentrum en wordt gebruikt om de datazalen te koelen.
De installatie wordt gemonitord en geregeld door een gebouwbeheersysteem die niet alleen de afname van warmte registreert voor de afrekening maar ook automatisch storingsmeldingen doorzet naar onze serviceorganisatie waardoor er snel en adequaat gereageerd kan worden.