fbpx

Vervangen bestaande mengtank voor HG International

HG International te Almere heeft ons gevraagd een bestaande  mengtank te inspecteren. Uit de inspectie / schouwing bleek dat de tank aan vervanging toe was. De opdracht voor Hamer werd vervolgens het vervangen van de bestaande mengtank inclusief nieuw roerwerk en het aansluitend leidingwerk.

De mengtank wordt gebruikt voor het produceren van chloorhoudende producten. Mede hierdoor was het voor HG International van belang om samen te werken met een technisch bedrijf die gecertificeerd de veiligheid in acht neemt en meedenkt met het proces. Wij ontzorgen HG International volledig, zodat zij op dit gebied geen omkijken hebben naar de installatie. Ze vertrouwen erop dat wij zorgen dat de installatie wordt vervangen en dat de nieuwe installatie op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Looptijd

De looptijd van dit project is ongeveer 10 weken. Wij starten met de engineering, vervolgens hebben we overleg met HG International om te bepalen of onze oplossing past bij de verwachting die zij hebben. Na 10 weken is dit deel van het project afgerond, waarna we verder gaan met het tweede deel, het installeren van het leidingwerk/systeem voor een nieuwe afvullijn.

Werkzaamheden

  1. Leveren mengtank met pomp en aansluitend leidingwerk naar de bestaande installatie.
  2. Aansluiten op de nieuwe en bestaande installatie.
  3. Het saneren van de bestaande tank.

In het verleden hebben we diverse installaties voor HG International verzorgd. Opslaginstallaties, tanks met roerwerken, pompen en leidingwerk. Kortom complete installaties volgens de PGS 31/SIKB 7800.

Via het dak

Het vervangen van de tank is uitgevoerd in 1 week. De oude tank is via het dak uit het gebouw gehesen. Vervolgens is de nieuwe tank via dezelfde weg, door het dak, in het gebouw geplaatst. Alles op één dag. Omdat we inpandig en bouwkundig aan het werk zijn, (het dak moet open gemaakt worden) dan is de snelheid waarmee de sanering en nieuwe plaatsing heeft plaatsgevonden, bijzonder te noemen. Met deze nieuwe installatie kan onze opdrachtgever weer voor minimaal 20 jaar vooruit.

IMG_0026
IMG_0037
IMG_0043
IMG_0054
IMG_0071
IMG_0076
IMG_0086
IMG_0102
IMG_0108
IMG_0109
IMG_0110