fbpx

Uitbreiding wagenpark met acht DAF trucks

Onlangs hebben we ons wagenpark mogen uitbreiden met acht jong gebruikte DAF trucks. Drie trucks zijn ter uitbreiding van ons huidige wagenpark. De andere vijf zijn als vervanging voor trucks die nog voldeden aan de Euro-5 norm. Ook zijn er nog twee nieuwe in bestelling, deze verwachten we medio juli. De nieuwe DAF trucks voldoen allemaal aan de Euro-6 norm.

Euro-6 is een Europese milieunorm en is bedoeld om de emissie van bepaalde vervuilende uitlaatgassen van wegvoertuigen terug te dringen. Het geeft een brandstofbesparing van minimaal 6%.

Bij Hamer rijden alle trucks die aan de Euro-6 norm voldoen op GTL en HVO. HVO is een fossielvrije brandstof en erg duurzaam. Het heeft een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 89% en een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, stikstof en zwavel. HVO is geurloos en goed biologisch afbreekbaar.

GTL is een moderne brandstof die diesel vervangt. Het is een vloeibare brandstof, gemaakt van aardgas, die schoner verbrand dan conventionele diesel uit aardolie. Daardoor produceert GTL minder uitstoot van stikstof, fijnstof en roet. GTL geeft een CO2 besparing van 5%. Hamer heeft Shell GTL Fuel in haar eigen tankstation in Apeldoorn.

Met de aanschaf van deze acht DAF trucks zijn we weer een stap dichter bij duurzame bedrijfsvoering!