fbpx

Twee nieuwe zaagmachines voor de WTB werkplaats afdeling werktuigbouwkunde

De bestaande lintzaagmachine in de WTB werkplaats is vervangen door twee nieuwe lintzaagmachines. De nieuwe lintzaagmachines zijn beiden voorzien van een rollenbaan met aanslag, wat het werk een stuk gemakkelijker maakt. Het vernieuwen en werken met moderne gereedschappen staat bij Hamer hoog in het vaandel. Hamer investeert jaarlijks veel in goed gereedschap, goed materieel en materiaal.

Van één naar twee lintzaagmachines

We hebben bewust gekozen om de bestaande lintzaagmachine te vervangen voor twee zaagmachines. Een handzame lintzaagmachine voor materialen tot 150 mm / DN125 en een zwaardere lintzaagmachine voor het grotere en zwaardere werk tussen 150 en 340 mm oftewel DN150- DN300. Ook zijn deze machines voorzien van een automatische zaagspanning en olienevelsmering. Dit geeft minder “gesmeer” dan met de oude koelvloeistofsmering.

Modern gereedschap

Modern gereedschap is belangrijk om steeds aan de veranderende vraag uit de markt te kunnen voldoen. We kunnen hiermee nauwkeuriger en efficiënter werken en daardoor het niveau naar een nog hoger plan tillen. De langetermijnvisie van Hamer is om steeds meer prefab aan te bieden. Inmiddels is de prefabhal al gegroeid naar 1350 m2. Hierdoor kunnen we steeds grotere installaties voorbereiden. De twee nieuwe zaagbanken worden met name gebruikt voor projecten met leidingwerk en constructiewerk.