fbpx

Techniek en duurzaamheid in Apeldoorn

Vacature uitgelicht

Hamer is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de viering van 200 jaar Koninkrijk in Apeldoorn. Dit doen wij onder meer door mee te rijden in het Grand Defilé en door aanwezig te zijn in het Oranjepark. Traditioneel wordt in koningsstad Apeldoorn veel aandacht besteed aan grote gebeurtenissen met betrekking tot onze monarchie en ons staatsbestel.

Het Grand Defilé op zaterdag 14 juni, het grootste eendaagse evenement in Nederland tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk, bestaat uit meer dan 170 elementen met ongeveer 1.800 deelnemers. Aspecten uit 200 jaar Koninkrijk worden uitgebeeld. Rijtuigen, paarden, historische loopgroepen, vervoermiddelen, muziekkorpsen en meer trekken met Paleis Het Loo als beginpunt in een kleine twee uur aan u voorbij. Wij verwachten tenminste 100.000 bezoekers langs de route. Het Defilé vangt aan om 13.00 uur vanaf Paleis Het Loo. De NOS zal van de bijzondere gebeurtenis een live verslag maken en rechtstreeks op de TV uitzenden.

Apeldoorn heeft meerdere familiebedrijven. Deze bedrijven maken al vele jaren onderdeel uit van 200 jaar koninkrijk in Nederland. De technische bedrijven die in het defilé meerijden en een eigen paviljoen hebben in het Oranjepark vertegenwoordigen de duurzame techniek in deze regio. De bedrijven die je in het paviljoen kunt terugvinden zijn Hamer, Hollander Techniek en Installatiebedrijf A. Tromp.

Bij de stand in het Oranjepark zullen twee imposante voertuigen te zien zijn. De Solar truck, mede mogelijk gemaakt door Hollander Techniek en de Energie Fabriek Apeldoorn. De truck is een symbool voor duurzame ontwikkelingen. Het voertuig is gebouwd door studenten van de Hogeschool Utrecht. Het voertuig is ontworpen voor een expeditie naar Antarctica. Voorlopig staat de Solar Truck op de Zwitsal locatie in Apeldoorn en zal gebruikt gaan worden voor onderwijs, voorlichting en als werk- en testobject. Jeugd, onderwijs, bedrijfsleven en overheden maken gebruik van dit object om huidige en toekomstige duurzame ontwikkelingen onder de aandacht te brengen.

De Dakar truck van het Apeldoornse Dakar team rijdt ook mee. Het Hamer team bestaat volledig uit Hamer collega’s. De directeur/eigenaar van Hamer, Fons Jans, rijdt samen met Bob ten Harkel op de T4 die al heel wat rally’s heeft meegemaakt. Hij is van origine opgebouwd door Hans Bekx om de Dakar mee te winnen. Daarna is hij overgenomen door team Autotrack en is hij enkele jaren ingezet als snelle assistentie. In 2012 wist Bob ten Harkel met deze truck nog een mooi resultaat te behalen door als snelste T4-3 over de finish te komen! Door de jaren heeft de wagen al wel wat geleden maar wordt voor Dakar 2015 helemaal opnieuw opgebouwd door monteurs van Hamer.

Ook is er de mogelijkheid om zelf kennis te maken met techniek door middel van technische proefjes en experimenten in dit techniekpaviljoen. Er staan werkbanken waar je praktijkopdrachten kan uitvoeren als pijpsnijden, solderen en kraanrubbers vervangen en je kunt zelf de uitdaging kan aangaan van het kraken van een kluis.