fbpx

Tankstation voor voetbalfans

Tankstation voor voetbalfans
Dat tankstations zichzelf linken aan een betaald voetbalclub gebeurt wel vaker. Maar zo ver als Kuster Olie gaat, heeft geen ander Nederlands bedrijf ze voor gedaan. In Doetinchem opende de brandstofhandelaar vrijdag een tankstation in de kleuren van voetbalclub De Graafschap. Met de blauwwitte, onbemande locatie aan de Edisonstraat wil het Gelderse bedrijf hun lokale betrokkenheid verder in de schijnwerpers zetten.

Voor de ombouw naar de Graafschap-kleuren stond er al een onbemand station op die locatie. “Maar dat stations stond er al sinds ’96. Het was wel toe aan een opknapbeurt. En dit vonden we wel een mooie manier”, legt commercieel directeur Jan Pieter de Wilde van Kuster Olie uit. “We sponsorden De Graafschap al, maar we wilden iets meer.”

Korting
Om de opening luister bij te zetten, kregen de klanten vrijdag tussen drie en zes uur 25 cent korting op de adviesprijs van benzine en diesel. Wat ook meteen zorgde voor een wachtrij. Ook de zaterdag en zondag na de opening krijgen klanten tussen tien en vier uur 25 cent korting.

De brandstofhandelaar hoopt, naast de spelers van de voetbalclub, ook veel supporters van de voetbalclub te trekken met de De Graafschap-Kuster Olie-tankpas. “Klanten met zo’n pas krijgen bij ons extra korting op de pompprijs, als De Graafschap wint. Stel, de club wint met 3-0. Dan krijgen pashouders drie cent korting extra bij het tankstation aan de Edisonstraat.” Het station is uitgerust met twee pompen en twee car lanes. Alle aanpassingen aan de brandstofinstallatie en elektrowerkzaamheden t.b.v. de luifel en pompen is door Hamer uitgevoerd.

Onbemand

Kuster Olie is een brandstofhandelaar met het hoofdkantoor in Babberich. Het heeft tien stations in het oosten van het land, met de eigen Kuster Olie-formule. Ook heeft het enkel onbemande locaties bij garages onder de iFuel-vlag. “Die zijn gevestigd bij sommige van onze klanten, garages die een pomp willen voor hun klanten.”Kuster wil ook lokale goede doelen steunen. Daarom gaat een deel van de omzet naar de Klaas-Jan Huntelaar-stichting, Fatima Zorg, en de stichting Berg in het Zadel.

Bron: Tankpro

133

105