fbpx

Subsidie LED verlichting

Energielijst 2014

De aanschaf van LED-verlichting levert niet alleen een besparing op in de energierekening, maar er geldt ook een subsidie voor. Ondernemers die nu investeren in LED-verlichting, kunnen gebruik maken van de Energie Investerings Aftrek (EIA). Dit betekent dat ze 41,5 procent van de investeringskosten kunnen aftrekken van de fiscale winst.

Daarnaast blijft de gewone afschrijving van de investering van kracht. Dit levert een netto investeringsvoordeel op van zo’n 10 procent. Onder de Energie Investerings Aftrek vallen in totaal 160 verschillende investeringen om energie te besparen, in totaal heeft de overheid hiervoor een budget van 111 miljoen euro gereserveerd.

In werkplaats, kantoor of magazijn levert LED-verlichting een besparing op van zo’n 60 procent op de energierekening. Op die manier kan de investering in LED-verlichting al in anderhalf jaar worden terugverdiend. Daarbij biedt LED-verlichting een aantal praktische voordelen ten opzichte van TL-verlichting. Zo kent LED-verlichting geen opstarttijd en verliest LED geen lichtsterkte bij het ouder worden. De energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling voor ondernemers, die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de toepassing van duurzame energie.

Als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, kunt u via de EIA 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming.

 

Aan welke voorwaarden moet uw LED verlichting voldoen volgens de EIA regeling 2014? 

Let op: ieder jaar wordt de EIA regeling aangepast! Download hier de Energielijst 2014 voor meer informatie.