fbpx

Sprinklerinstallatie voor zaagfabrikant De Kinkelder

De Kinkelder is een innovatieve producent van hoogwaardige cirkelzagen voor de metaalverwerkende industrie. Het bedrijf heeft vestigingen verspreid over de hele wereld.

Op dit moment werkt Hamer vol enthousiasme aan de voorbereiding en engineering van de sprinklerinstallatie voor het hoofdkantoor van De Kinkelder in Zevenaar. De gebouwen bestaan uit een kantoorgedeelte, technische dienst en verschillende productieafdelingen. Adviesbureau RBG heeft het gebouw opgedeeld in logische brandcompartimenten. De brandbeveiliging is op een aantal gedeelten bouwkundig opgelost en een groot gedeelte van de productieruimten wordt voorzien van een natte sprinklerinstallatie.

Technisch gezien omvat het project een watervoorziening, alarmklepopstelling en vijf sprinklersecties. De watervoorziening bestaat uit een waterbron met een sprinklerpomp. De alarmkleppenopstelling is gesitueerd in een hoek van een productieruimte. Hier zijn de alarmkleppen voor de sprinklersecties en de volautomatische regelings-, besturings- en beveiligingsinstallaties opgesteld.

In de verschillende productieruimten worden honderden sprinklerkopjes met het bijbehorende leidingwerk gemonteerd. Doordat door de jaren heen steeds meer uitbreiding heeft plaatsgevonden, is dit is een uitdagende opgave; alle ruimten hebben verschillende bouwkundige constructies. Om de overlast bij de opdrachtgever te minimaliseren, maken we zoveel mogelijk gebruik van prefab leidingdelen.

Dit voorjaar gaat Hamer de sprinklerinstallatie monteren. Onder toezicht van een onafhankelijk inspectiebureau wordt de installatie dan geïnspecteerd en wordt beoordeeld of de installatie aan de huidige wet- en regelgeving voldoet. We zijn blij met deze opdracht en gaan er wat moois van maken.

Voorontwerp kleppenopstelling

Voorontwerp kleppenopstelling