fbpx

Sprinklerinstallatie restaurant MSD Haarlem

Header MSD Haarlem

MSD is het grootste en meest veelzijdige geneesmiddelenproducent van Nederland. Vanuit Haarlem distribueert MSD (verpakkingen van) geneesmiddelen en vaccins naar meer dan 140 landen. Eind 2020 zijn we bij MSD Haarlem begonnen met het vervangen van de bestaande sprinklerinstallatie in het bedrijfsrestaurant. De installatie is vervangen i.v.m. de vernieuwing van het restaurant.

Tijdens dit project hebben we de complete sprinklerinstallatie vernieuwd. De oude installatie bleef tijdens het vervangen werkzaam. Alleen tijdens twee overkoppel momenten is de oude sprinklerinstallatie kort uitgeschakeld.

Om de sprinklers zo min mogelijk te laten opvallen is er gebruik gemaakt van concealed sprinklers. Dit wil zeggen dat ze verborgen worden gemonteerd achter een afdekplaat. Wanneer de sprinkler geactiveerd wordt, valt de afdekplaat weg en komt de sprinklerkop tevoorschijn zodat de brand bestreden kan worden.

Naast de sprinklerinstallatie voeren we ook andere werkzaamheden uit voor deze opdrachtgever. Zo zijn we betrokken bij de nieuwbouw van de productielijnen V10 t/m V12, lab 650 en andere interne verbouwingen. We hebben ook voor de nieuwbouw de complete HVAC-installatie geplaatst.

De looptijd van dit project was 15 weken.