fbpx

Shell-station Hofplein Rotterdam

Van tankstation naar EV-only Mobility Hub

Afgelopen week zijn we in opdracht van Aecom/Shell begonnen met de ombouw van het tankstation Shell Hofplein Rotterdam tot EV-only Mobility Hub. Met het ombouwen naar een EV-only Mobility Hub draagt Shell bij aan de toekomstige ontwikkelingen van het Rotterdam Central District. Rotterdam wil namelijk verduurzamen en vergroenen en daar werken wij, samen met Shell, graag aan mee.

De nieuwe EV-only Mobility Hub heeft plek voor 12 auto’s voor snelladen. Daarnaast is er de ambitie om een ruim aanbod aan deelmobiliteit te plaatsen: auto’s, scooters en fietsen. Ook de shop zal binnenkort worden vernieuwd, hierover later meer.

Werkzaamheden

Hamer is bij dit project als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de complete ombouw. Van het verwijderen van de bestaande brandstofinstallaties + bijbehorende ondergrondse tanks tot de aanleg van de complete elektrische installatie en het plaatsen van de complete laadpalen installatie. Voor de civiele werkzaamheden werken we samen met onderaannemer ZVS uit Eemnes, ZVS is een vaste partner waar mee we vaker gelijkwaardige opdrachten uitvoeren.

De looptijd van het project is vijf weken. Voor het einde van 2022 wordt de Shell EV-only Mobility Hub geopend na een eerste bouwfase.

Foto: huidige situatie tankstation Shell Hofplein Rotterdam