fbpx

Pré-action sprinklerinstallatie voor Aviko Steenderen

Naast het al bestaande vrieshuis van Aviko in Steenderen wordt, ter uitbreiding van de bestaande capaciteit, een nieuw vrieshuis gerealiseerd. In de expeditie van het nieuwe vrieshuis legt Hamer een nieuwe sprinklerinstallatie aan.  Om bevriezing te voorkomen is er gekozen voor een droog systeem, een zogenaamde pré-action sprinklerinstallatie.

Een pré-action sprinklersysteem wordt door 2 verschillende detectoren geactiveerd. In dit geval door een aspiratiesysteem (ASD) en een geactiveerde sprinkler.
Zijn beide voorwaarden aanwezig zal er water worden aangevoerd om de brand te blussen of beheersbaar te houden tot de brandweer gearriveerd is.

Een pré-action sprinklerinstallatie heeft als voordeel dat er minder snel aantasting van het leidingwerk ontstaat omdat het niet gevuld is met water.
Zeker in combinatie met de stikstofgenerator (N2) die er geplaatst wordt. Deze generator vult het gehele leidingwerk met 99% stikstof waardoor de corrosie tot een minimum beperkt wordt.

Naast het vrieshuis komt een technische ruimte met daarin een Pompkamer met een dieselpomp die middels een ondergrondse leiding verbonden is met een bluswater- voorraadtank van 850 m³.

Hamer begint na de bouwvak met de aanleg van het sprinklersysteem en al het benodigde leidingwerk.