Praktijktrainer voor BBL-leerlingen, zij-instromers en nieuwe medewerkers

Het is belangrijk voor Hamer om medewerkers een fijne en goede werkplek te bieden. Wij signaleren dat met name voor BBL-leerlingen en zij-instromers het soms lastig om hun weg te vinden binnen onze organisatie. Door de vele afwisselende projecten en de drukte op de werkvloer, hebben wij ervoor gekozen een Praktijktrainer van Jans Trainingen in te zetten. Hij verzorgt het contact tussen scholen/UWV, werkbegeleider (van opdrachtgever) en de leerling/zij-instromer. Ook voorziet de Praktijktrainer in aanvullende training bij bijvoorbeeld het behalen van de VCA of om een technisch systeem onder de knie te krijgen.

Extra training

Extra training of hulp van de Praktijktrainer helpt de medewerker om hun opdrachten voor school af te ronden, bijvoorbeeld hun VCA of NEN-normering te behalen of om beter te worden in hun vak. Door deze extra training en hulp vindt een medewerker beter zijn of haar weg binnen ons bedrijf en voelt zich daardoor gehoord en geholpen. En juist dit is voor zowel Hamer als voor haar medewerkers van belang. Het zorgt voor wederzijdse betrokkenheid wat zo kenmerkend is voor ons bedrijf.

Coachen, trainen en begeleiden

Naast leerlingen en zij-instromers kunnen we, met de Praktijktrainer ook, nieuwe instromers beter coachen, trainen en begeleiden tot vakbekwame specialisten. Maar ook de behoefte van de huidige medewerkers op de werkvloer brengt onze de praktijktrainer in kaart, zodat het kennis- en praktijkniveau hooggehouden wordt.