fbpx

Plaatsing warmtepompinstallatie bij Plasthill Hillegom

hijsen warmtepomp installatie

In opdracht van Plasthill Hillegom hebben wij de klimatisering voor hun productiehal verzorgd. Plasthill huurde elke zomer koelmachines om hun productieruimte te koelen, zodat hun medewerkers onder goede omstandigheden hun werk kunnen doen. De tijdelijke oplossing wilden zij graag omzetten naar een permanente oplossing. Hamer heeft daarom een warmtepomp (koelvermogen 315 kW) met 2 luchtbehandelingskasten en het verbindend leidingwerk gemonteerd. In de zomer zorgt deze installatie voor verkoeling en in de winter voor de verwarming.

Proces

Begin januari zijn wij gestart met het maken van calculaties. Vervolgens zijn wij begin mei aan de slag gegaan met werkvoorbereidingen zoals tekeningen maken en materialen bestellen. De eerste week van juni is de prefab (leidingen) bij Hamer op locatie voorbereid, om vervolgens midden juni te starten met de montage bij Plasthill. Afgelopen week zijn wij bezig geweest met het isoleren van de leidingen en begin juli starten we met proefdraaien.

Strakke planning

Een dergelijke installatie kost veel tijd en vergt een strakke planning. Wij hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat Plasthill haar werkzaamheden kon voortzetten gedurende de installatie. Het bedrijf heeft één onwerkbare dag gehad om de stroomvoorziening aan te sluiten op de trafo. Verder heeft de installatie geen invloed gehad op de werkzaamheden van het bedrijf. Dit was mede mogelijk door de prettige één op één samenwerking met de opdrachtgever en omdat wij het ontwerp en de uitvoering in eigen beheer doen.

Ontwerp

Op het gebied van warmtepompen werken wij samen met Trane. Zij leveren de warmtepomp en de luchtbehandelingskasten en wij doen het installeren van het  apparatuur, leidingwerk en de luchtkanalen. Deze installatie is in eigen beheer ontworpen, we zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, installatie en ingebruikname. Als deze installatie goed verloopt, dan krijgen wij wellicht opdracht voor de andere productielocaties om vergelijkbare installatie te plaatsen.

Waaruit bestaat dit project:

  • Packaged warmtepomp
  • Buffervat van 2500 liter
  • 3 circulatiepompen
  • 2 luchtbehandelingskasten
  • Verbindend leidingwerk met de benodigde appendages
  • 12 meter luchtkanalen buiten
  • 2 keer 60 meter luchtslang