fbpx

Hamer op NU.nl

Hamer op nu.nl

Over het personeelstekort hebben we al eerder berichten geplaatst. Niet alleen Hamer, maar de gehele technische sector kampt met dit probleem. Voor 2017 is Hamer op zoek naar 40 extra medewerkers over de hele breedte, zoals projectleiders, engineers en monteurs. Alle openstaande vacatures zijn hier te bekijken.

NU.nl sprak met John Dijkman, onze Commercieel Directeur, over het personeelstekort in de technische sector.

“Wij hebben vorig jaar een meerjarenplan opgesteld met daarin onze doelen en speerpunten tot 2020. We merken nu dat we kennis en mankracht tekort komen, waardoor we misschien minder hard kunnen groeien dan we zouden willen.”

Vluchtelingen aan het werk in de techniek

Het tekort aan technisch personeel vraagt om creatieve manieren van personeelswerving. Dankzij samenwerking met de gemeente Amersfoort hebben wij een asielzoeker uit Syrië aan het werk bij Hamer. Binnenkort begint een tweede. “Zij zijn heel gemotiveerd, willen graag aan het werk en zijn technisch goed. Een nadeel is dat ze nog niet zo goed Nederlands spreken, maar ze willen dat graag leren. We kijken even hoe de samenwerking verloopt, maar wellicht kunnen we in de toekomst nog meer vluchtelingen een plek bieden.”

Lees hier het volledige artikel.