fbpx

Opmerkelijk verhaal

Kwijt en weer gevonden

Het lijkt steeds minder te gebeuren maar wij zijn blij verrast door de eerlijkheid en vriendelijkheid die vorige week op ons pad kwam.

Onze collega kwam op zijn klus in België erachter dat hij zijn werktelefoon kwijt was. Geen flauw idee waar deze was. Toch werd de baas van mijn collega diezelfde nacht rond de klok van één meerdere keren gebeld door dit nummer.

‘Ik vroeg me al af wat ze zo laat nog wilden: óf het was heel belangrijk óf iemand haalt een grap uit…’ aldus Meindert Jansen, bedrijfsleider bij Hamer. Doordat de verbinding slecht was, werd er de hele nacht heen en weer gebeld door Meindert met Achmed, bootvluchteling uit Irak die al weer enkele jaren in Nederland woont en werkt.  Achmed gaf aan dat hij de bewuste telefoon gevonden had op een parkeerplaats in Arnhem. De telefoon was de volgende dag op te halen, maar of we niet zo vroeg wilden komen want hij kwam net uit de nachtdienst.

De volgende dag, niet al te vroeg zijn we op pad gegaan om Achmed op te zoeken met €50.- in onze zak om de eerlijke vinder te belonen. Bij ontvangst van de telefoon gaf Achmed aan nergens iets van te willen weten. Hij vond het normaal om deze telefoon terug te geven aan de eigenaar.

Achmed vond het heel normaal een gevonden telefoon terug te geven. Wij waren verrast en vinden het een bijzondere ervaring die we graag met jullie willen delen.