fbpx

Onthulling Ecorunner VI

De Ecorunner VI is gisteren 3 mei gepresenteerd in Delft! De Ecorunner VI is de nieuwste auto op waterstof die ontwikkeld is door studenten van de TU Delft. Hamer sponsort het Eco-Runner Team, dat bestaat uit 20 studenten met verschillende expertises. Zij bundelen hun krachten om een waterstofauto te ontwikkelen met een extreem zuinig brandstofverbruik. Het team doet met de Ecorunner VI mee aan de Shell Eco-Marathon 2016: een race voor waterstofautoā€™s die tussen 30 juni en 3 juli 2016 plaatsvindt in Londen. In totaal doen meer dan dertig landen mee aan deze race. De race die in 2015 in Rotterdam plaatsvond, is door het voorgaande team van TU Delft in elk geval gewonnen met de Ecorunner V. Hamer is er trots op om als sponsor bij dit project betrokken te zijn.

Team
Het team bestaat ruim 10 jaar, met ieder jaar een andere samenstelling van studenten. Hun doel is een auto te ontwerpen die zo brandstofefficiƫnt mogelijk rijdt door aerodynamica, rolweerstand en aandrijving tot in perfectie te ontwikkelen. De studenten ontwerpen, bouwen, innoveren en realiseren alles zelf met hier en daar advies uit het bedrijfsleven. Het Eco-Runner Team Delft is 7 maanden geleden gestart met bouwen. Alle teamleden zijn vrijwilligers, niemand krijgt betaald. Er zijn 6 fulltime leden; de parttimers volgen daarnaast nog vakken op de universiteit.

Innoveren
Het zal niemand ontgaan dat de ontwikkelingen op het gebied van (alternatieve) brandstoffen niet stilstaan. Hamer heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en is al jaren actief op zoek naar energiezuinige en duurzame oplossingen binnen al haar activiteiten. Zo bouwen en onderhouden we al jaren LNG stations, maar zijn we ook bezig met het ontwerpen van tankstations voor waterstof. Omdat Hamer actief bezig is met innoveren op het gebied van duurzaamheid en in het bijzonder met waterstof als energiedrager, vinden wij het van groot belang om te investeren in projecten zoals deze Ecorunner van TU Delft.

Presentatie Ecorunner VI

Presentatie Ecorunner VI

Ecorunner VI

Ecorunner VI

Brandstofcel en prototype

Brandstofcel en prototype