fbpx

Onderhoud mobiele brandstof containers Defensie

mobiele brandstofcontainers voor defensie

Hamer Service heeft een contract gesloten voor het preventief en correctief onderhoud van 40 nieuwe mobiele brandstof containers van Defensie.

Defensie heeft de brandstof containers via een Europese aanbesteding aangeschaft bij Amatec SpA uit Italië. Daarnaast heeft Defensie ook een onderhoudscontract afgesloten voor een termijn van 10 jaar met een mogelijke verlenging. We zijn erg trots dat Amatec, die hoofdaannemer is van het totale project, Hamer Service als onderaannemer voor het onderhoud heeft geselecteerd en dat ook Defensie achter deze keuze staat.

Elke brandstof container bestaat uit een tank, pomp, aggregaat, brandstofslang met haspel en een besturingssysteem.

Het preventief jaarlijks onderhoud en de 5-jaarlijkse tankkeuring van de containers zal grotendeels plaatsvinden in de nieuwe Hamer werkplaats in Apeldoorn. Hierin zitten 4 bovenloopkranen waardoor de containers eenvoudig van en op de vrachtwagens, die de containers brengen en weer ophalen, gezet kunnen worden.

Het correctief onderhoud kan op elke locatie in Nederland zijn maar als een brandstof container mee op oefening is kan het zijn dat onze hulp op de oefeningslocatie wordt ingeroepen.

Komt een container terug van een oefening of missie, dan maken we een rapport op van de conditie van de container en een offerte voor het herstel zodat de container weer 100% in orde is voor een volgende inzet.

Het is onze verantwoordelijkheid dat, binnen de gemaakte afspraken, de werkzaamheden zodanig goed uitgevoerd worden dat Defensie te allen tijde kan beschikken over mobiele brandstof containers die 100% inzetbaar en up-to-date zijn.