fbpx

Nieuwe KPN datacenter wint ICT Milieu Award

Het nieuwe, unieke Datacenter van KPN op de High Tech Campus Eindhoven waar we in juli al zo enthousiast over berichtten, heeft de ICT Milieu Award gewonnen. Deze prestigieuze prijs werd uitgereikt tijdens de Avond van de Digitale Economie. De Avond van de Digitale Economie werd samen met ECP, Platform voor de InformatieSamenleving, georganiseerd op 3 september 2015 in het Louwman Museum in Den Haag.

Het nieuwe Datacenter High Tech Campus van KPN wint de ICT Milieu Award vanwege de inzet op dalend energieverbruik, ondanks de sterke toename van het dataverkeer in Nederland. Het datacenter maakt daarvoor gebruik van duurzame technologieën. Uit het juryrapport: “KPN heeft ervoor gekozen volledig groene energie uit Nederland te gebruiken. Op de High Tech Campus in Eindoven zal de restwarmte van het nieuwe datacenter nuttig gebruikt worden voor verwarming van andere gebouwen. Ook de cradle-to-cradle aanpak in het ontwerp van het datacenter past in dit duurzaamheidsbeleid. De combinatie van de structurele aandacht voor duurzaamheid en dit soort aansprekende initiatieven zijn belangrijk voor de positie van Nederland als duurzame Digitale Delta.”

Hamer is er bijzonder trots op dat ze meegebouwd heeft aan dit Awardwinning project. Het laat zien dat we in staat zijn de nieuwste technische hoogstandjes te realiseren. Wil je nog eens nalezen waarom het Datacenter van KPN op de High Tech Campus Eindhoven zo uniek is en wat Hamer er gerealiseerd heeft, kijk dan hier.

v.l.n.r. op de foto:
Arie van Bellen, Lotte de Bruijn, Patrick Eshuys: winnaar ICT Milieu Award
met Datacenter High Tech Campus van KPN, Krista Vaesen en Vivianne Maas
(Foto: Tycho Müller).