fbpx

Nieuwbouw tankstation Poort van Raalte

Voor opdrachtgever United Oil Group is Hamer begonnen met het aanleggen van een tankinstallatie ten behoeve van het splinternieuwe tankstation Poort van Raalte.
Het bijzondere aan dit project is dat het tankstation tevens een depotfunctie vervult voor op- en overslag van brandstoffen van de United Oil Group. Om die reden is ook de ondergrondse tankcapaciteit ten opzichte van de omvang van het tankstation bijzonder ruim bemeten.

Naast Hamer is FOJA-dochter ContrAll, als directievoerder, betrokken bij dit project. ContrAll verzorgt de complete projectbegeleiding van ontwerp en uitvoering tot aan de oplevering.

Het tankstation bestaat uit twee delen. Een personenwagendeel met vier afgiftepunten onder de naam van SHELL en een truckdeel met vier afgiftepunten onder de naam OQ Value, waar naast diesel, ook HVO, GTL en AdBlue getankt kan worden.

Omvang van het trucks gedeelte (OQ Value):
Een 80.000 litertank (met depotfunctie) voor diesel
Een 80.000 litertank (met depotfunctie) met 2-compartimenten (40-40) voor HVO en GTL
Een 15.000 litertank voor AdBlue

Omvang van het personenwagen gedeelte (Shell):
Een 80.000 litertank met 3-compartimenten (40-20-20) voor Diesel/Premium Diesel/Premium Euro95
Een 60.000 litertank voor Euro95

Ten behoeve van de op- en overslag van brandstoffen wordt er een depot-installatie geplaatst waarmee Diesel, HVO en GTL kan worden gedistribueerd t.b.v. lokale klanten.
Hamer plaatst de ondergrondse tanks en depotpomp en doet al het leidingwerk. Het complete tankstation met wasboxen en kantoor wordt  eind 2019 opgeleverd.