fbpx

Nieuw datacenter NEP

NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en centralized production, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen.

Dankzij NEP’s unieke internationale infrastructuur, kan NEP haar services wereldwijd locatieonafhankelijk aanbieden. De innovatie hubs van NEP – verspreid over de wereld te vinden en met technische faciliteiten als downlink, connectiviteit, datacentra en master control room – staan via een cloud-based IT infrastructuur altijd met elkaar in verbinding.

Opdracht voor fase 1

Een 2-tal jaren geleden heeft Hamer B.V. 1 van de 2 bestaande datacenters (A en B) bij NEP op het Media Park te Hilversum uitgebreid aangaande de koelinstallatie. Dit was nodig in verband met de komst van Ziggo Sport. Het totale vloeroppervlakte is 576 m2 met in totaal 238 racks.

Door het groeiende aantal opdrachten en om in te spelen op de toekomst moet er een nieuw datacenter (C) worden gerealiseerd. Hamer B.V. heeft voor fase 1 aan de hand van het Programma van Eisen (PvE) een voorstel uitgewerkt voor de techniek en hiervoor ook opdracht gekregen.

Het is de verwachting dat fase 2 en 3 de komende 2 jaar moeten worden gerealiseerd. Dit keer doen wij naast de koeling ook de elektrotechnische werkzaamheden. Hiermee ontzorgen we NEP volledig op het gebied van techniek.

We zijn trots dat NEP opnieuw voor ons gekozen heeft.