fbpx

Nick Buitenhuis behaalt 3de plaats Nationale Kampioenschap Enduro

Nick Buitenhuis is werkzaam bij de directe verkoop afdeling van Hamer en maakte in 2018 zijn debuut in de Nationale klasse N3 bij het WPM KTM Team. Hamer kiest er voor om collega’s die een sportieve prestatie leveren te sponsoren.

Endurosport

Enduro is een tak van de motorsport die zich door bosgebieden afspeelt, waarbij de crossers ook stukken over de openbare weg moeten afleggen waar de normale verkeersregels gelden. Dit wordt afgewisseld met zogenaamde proeven in het bos of op een bouwland. Een Endurowedstrijd in Nederland duurt één dag en het seizoen eindigt met een tweedaagse kampioenswedstrijd.

Wedstrijdseizoen

In 2017 reed Nick 3 wedstrijden, op een KTM 300 EXC TPI 2018 machine. Hij gebruikte die wedstrijden om te kijken of de Endurosport bij hem paste. In 2018 begon hij aan een volledig seizoen en nam hij definitief afscheid van het crossen. Crossen en Enduro rijden zijn twee totaal verschillende takken van motorsport. Het verschil zit hem in de manier van rijden, bij crossen moet je fel rijden en gedurende een Endurodag moet je beheerst rijden en vooral je krachten over de dag verdelen.

Het afgelopen jaar heeft Nick ondanks een blessure enorm goed gepresteerd met een 3de plaats op het Nationale Kampioenschap. Hij kijkt dan ook tevreden terug op 2018. Nick gaat in 2019 opnieuw uitkomen voor het WPM KTM team, dit keer op een viertakt 250EXC-F 2019 machine. Hij zal het kampioenschap rijden in de internationale E1 klasse onder rijnummer 8.

Wij wensen Nick het komende Enduro seizoen heel veel succes.