fbpx

Maak kennis met het (succes) verhaal van Bybars Byto!

Ongeveer een half jaar geleden maakten wij kennis met Bybars Byto. Een 38-jarige Syrische man die sinds 2016, samen met zijn gezin, in Nederland is. Helaas heeft hij weinig kansen gekregen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Via gemeente Apeldoorn krijgt Bybars een proefplaatsing bij Hamer. Met behoud van zijn uitkering komt hij twee maanden meewerken op de afdeling installaties/projecten. Hamer wil Bybars graag een kans geven. Via Jans Uitzendbureau behaalt hij zijn VCA zodat hij veilig aan de slag kan.

In Syrië heeft Bybars maar liefst 16 jaar ervaring opgedaan in de elektrotechniek, dit was voor 2012. Naast het feit dat hij niet op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrotechniek, heeft hij ook een behoorlijke taalachterstand. Hij spreekt moeizaam Nederlands, begrijpt niet hoe hij de technische tekeningen moet lezen en kent weinig benamingen van materiaal of gereedschap. Wel heeft hij in Syrië een basisopleiding in de elektrotechniek gehad. Hij wil graag leren zodat hij in de elektra aan de slag kan en zijn rol als kostwinnaar weer op zich kan nemen.

In de twee maanden dat Bybars mee loopt bij Hamer toont hij goede inzet en leert hij snel. Hij gaat mee met verschillende klussen. Het lezen van technische tekeningen gaat nog moeizaam en ook de Nederlandse taal blijft een lastig punt. Op het gebied van elektrotechniek maakt hij grote stappen. Hij is flexibel, enthousiast en bereid om te leren

Uitzendbureau
Na twee maanden is Hamer nog steeds enthousiast en wil Bybars graag via Jans Uitzendbureau een contract aanbieden. Via het uitzendbureau krijgt hij begeleiding bij het leren van de Nederlandse taal. Vanuit Hamer wordt Bybars begeleidt door Henk Schrödeur. Samen werken ze aan het project Hanos Zwolle. Hier doet Hamer een groot interdisciplinair project. Bybars werkt aan de nieuwbouw en renovatie van de elektro installatie. Een omvangrijk project dat enkele maanden duurt.

Dankzij de juiste begeleiding gaat de Nederlandse taal hem inmiddels een stuk beter af, volgt hij de leerzame lessen van Henk goed op in de praktijk en maakt hij grote stappen in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Tijd voor de volgende stap!
De goede ontwikkelingen van Bybars bleven niet onopgemerkt. Meindert Jansen, operationeel directeur van Hamer, wil zijn goede inzet graag belonen. Op woensdag 9 december hebben we Bybars verrast met een vast contract!

Om zijn leertraject in deze stijgende lijn voort te zetten zijn afspraken gemaakt met meetpunten om te blijven werken aan zijn ontwikkeling.

Een goed voorbeeld van sociaal ondernemen!